Kuraszkiewicz W. i Kowalewicz W., Wielkopolskie roty sądowe XIV—XV w. - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1960)
Recenzja: Wielkopolskie roty sądowe XIV—XV wieku. T. I: Roty poznańskie, PTPN, Wydział Filologiczno-Filozoficzny, Komisja Filologiczna. Zabytki języka i literatury polskiej nr 3, Zebrali i opracowali: Henryk Kowalewicz i Władysław Kuraszkiewicz, Poznań—Wrocław 1959, ss. 604