Gimpelson J. G., Iz istorii stroitielstwa sowietow (nojabr’ 1917 g. — ijul 1918 g.) - Łopatka, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1959)
Recenzja: J. G. Gimpelson, Iz istorii stroitielstwa sowietów (nojabť 1917 g. —ijul 1918 g.), Gosud. Izdat. Juridiczeskoj Literatury, Moskwa 1958, s. 179.