Prawiedlnik — Conseillier — Anweiser (Warner). Przyczynek do dziejów procesu w średniowieczu - Koranyi, Karol (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1959)
W roku 1927 ukazała się jako 3 zeszyt, X tomu, wydawanych pod redakcją prof. Oswalda Balzera Studiów nad Historią Prawa Polskiego, praca prof. Rafała Taubenschlaga, Proces polski XIII i XIV wieku do Statutów Kazimierza Wielkiego.