Uzupełnienie bibliografii prac Władysława Abraham - Sawicki, Jakub (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1951)
Bibliografię prac Władysława Abrahama zestawił za okres 1881—1930 prof. Jan Adamus. Została ona ogłoszona w tomie II „Księgi Pamiątkowej ku czci Władysława Abrahama”, Lwów 1930, str. 419—448 i w odbitkach. Poniżej podane uzupełnienie obejmuje pozycje, pominięte w zestawieniu prof. Adamusa, prace ogłoszone w okresie 1931—1939, oraz prace ogłoszone pośmiertnie, a wreszcie pominięte lub ogłoszone po 1931 roku ważniejsze artykuły biograficzne o Władysławie Abrahamie. Poszczególne pozycje zaopatrzone są w numery oznaczające kolejne miejsce, jakie zająć winny według numeracji zastosowanej w zestawieniu prof. Adamusa.