Nauka Frycza Modrzewskiego a ustrój i prawo Rzeczypospolitej szlacheckiej - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1957)
Na marginesie pracy Waldemara Voisé, Frycza Modrzewskiego nauka o państwie i prawie, Studia nad Historią Państwa i Prawa, seria II, t. III, Warszawa 1956, ss. 365 + 10 wklejek (nienumerowanych) z ilustracjami