Cenne studium o prawie własności w Polsce. W związku z monografią Anny Machnikowskiej, Prawo własności w Polsce w latach 1944-1981. Studium historycznoprawne, 2010 - Lityński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2018)
.