Nowy obraz losów miasta Krakowa. Uwagi nad książką Poczet sołtysów, wójtów, burmistrzów i prezydentów miasta Krakowa (1228-2010), pod red. Bogdana Kasprzyka, 2010 - Mataniak, Mateusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2018)
.