Robert Feenstra i jego „Tijdschrift voor Rechtsgeschiedenis” - Bardach, Juliusz; Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2002)
Holendersko-belgijski kwartalnik „Tijdschrift voor Rechtsgeschiedenis”, na okładce którego figurują także tytuły francuski: „Revue d’histoire du droit” oraz angielski: „The Legal History Review”, jest w Polsce mało znany i rzadko czytany, choć należy do periodyków znakomitych, na Zachodzie wysoko cenionych i często cytowanych w piśmiennictwie historycznoprawnym. Od 1950 r. jego redaktorem jest belgijski historyk prawa Robert Feenstra. Niniejszy tekst zawiera lakoniczną z natury rzeczy charakterystykę pisma i jest skromnym wyrazem uznania i podziwu polskiego środowiska historyków prawa dla Jego redaktora w związku z niezwykłym jubileuszem.