Jacek Jędruch, Constitutions, Elections and Legilatures of Poland, 1493-1993, 1998 - Makiłła, Dariusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2002)
Recenzja: Jacek Jędruch, Constitutions, Elections and Legilatures of Poland, 1493- 1993, New York 1998, s. 487, (= Studies presented to the International Commission for the History of Representative and Parliamentary Institutions, Vol. LXXVI). Książka J. Jędrucha, opublikowana w 1998 r., jest poszerzonym i uzupełnionym wydaniem pracy, która ukazała się w 1982 r. (recenzowana m.in. na lamach CPH przez A. Ajnenkiela, T. 38:1986, z. 1, s. 227-232). Aktualne wydanie, nawiązujące do pięćsetnej rocznicy istnienia parlamentu polskiego, stanowiąc kolejny tom serii wydawniczej Międzynarodowej Komisji do Historii Instytucji Reprezentacji i Parlamentaryzmu. W wydatny sposób podkreśla to w ramach tej ważnej instytucji polski udział w dziejach tworzenia i funkcjonowania instytucji paralamentamych.