Pierwsze lata ludowej sprawiedliwości. Uwagi o książce Anny Machnikowskiej Wymiar sprawiedliwości w Polsce w latach 1944-1950, 2008 - Łysko, Marcin; Maksimiuk, Diana (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2009)
Pierwsze lata ludowej sprawiedliwości. Uwagi o książce Anny Machnikowskiej "Wymiar sprawiedliwości w Polsce w latach 1944-1950", 2008.