Zygmunt Boras, Tradycje uniwersyteckie Poznania, 2003. - Wyrozumski, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2005)
Recenzja: Zygmunt B o r a s, Tradycje uniwersyteckie Poznania, UAM Wydawnictwo Naukowe, Poznań 2003, ss. 164.