Maciej Chmieliński, Atomizm a indywidualizm. Rozważania nad myślą polityczną i prawną Wilhelma von Humboldta, 2004 - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2005)
Recenzja: Maciej Chmieliński, Atomizm a indywidualizm. Rozważania nad myślą polityczną i prawną Wilhelma von Humboldta, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2004, ss. 123.