Kronika - CPH 54(2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2002)
Doktorat honoris causa dla Profesora Stanisława Grodziskiego (Kazimierz Orzechowski)… 361 Jubileusz Profesora Stanisława Salmonowicza (Danuta Janicka) ... 362 Jubileusz Profesora Andrzeja Ajnenkiela (Joanna Gierowska-Kałłaur) ... 367 Jubileusz Profesora Jerzego Walachowicza (Krystyna Sikorska-Dzięgielewska) ... 369 Międzynarodowa Szkoła Prawa Rzymskiego (Anna Pikulska-Robaszkiewicz) ... 370 55 Sesja Société Fernand de Vicher pour l’Histoire des Droits de l’Antiquité /SIHDA/ (Anna Pikulska-Robaszkiewicz) ... 372 Sto lat niemieckich badań nad historią Europy Wschodniej (Henryk Olszewski) ... 373 Wspomnienie o Profesorze Bogdanie Lesińskim (Krystyna Sikorska-Dzięgielewska)… 374 Obrony prac doktorskich (Materiały zebrali: Jarosław Reszczyński, Józef Ciągwa, Monika Wójcik, Piotr Niczyporuk, Róża Dembska) ... 374