Quod homines credere volunt, idfacile credunt. Uwagi na marginesie książki Pauliny Święcickiej-Wystrychowskiej pt. Proces Jezusa w świetle prawa rzymskiego. Studium z zakresu rzymskiego procesu karnego w prowincjach wschodnich w okresie wczesnego pryncypatu, 2005 - Bejda, Wojciech; Jońca, Maciej (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Quod homines credere volunt, idfacile credunt. Uwagi polemiczne na marginesie książki Pauliny Swięcickiej-Wystrychowskiej pt. Proces Jezusa w świetle prawa rzymskiego. Studium z zakresu rzymskiego procesu karnego wprowincjach wschodnich w okresie wczesnegopryncypatu, 2005