Zbliżenie romanistyki i komparatystyki prawniczej - źródło szansy na twórczy rozwój czy słabości badań prawno-porównawczych? W związku z pracą Basila Markesinisa pt. Rechtsvergleichung in Theorie und Praxis. Ein Beitrag zur rechtswissenschaftlichen Method 2004 - Dajczak, Wojciech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Zbliżenie romanistyki i komparatystyki prawniczej - źródło szansy na twórczy rozwój czy słabości badań prawno-porównawczych? W związku z pracą Basila Markesinisa pt. Rechtsvergleichung in Theorie und Praxis. Ein Beitrag zur rechtswissenschaftlichen Methodenlehre, 2004