Karol Estreicher jr., Straty kultury polskiej pod okupacją niemiecką 1939-1944 wraz z oryginalnymi dokumentami grabieży, 2003; Zbigniew K. Witek, Dokumenty strat kultury polskiej pod okupacją niemiecką 1939-1944 z archiwum Karola Estreichera, 2003 - Stöcker, Joanna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Recenzja: Karol Estreicher jr., Straty kultury polskiej pod okupacją niemiecką 1939-1944 wraz z oryginalnymi dokumentami grabieży. PAŁAC SZTUKI Towarzystwa Przyjaciół Sztuk Pięknych w Krakowie, Kraków 2003, ss. 854; Zbigniew K. Witek, Dokumenty strat kultury polskiej pod okupacją niemiecką 1939-1944 z archiwum Karola Estreichera, PAŁAC SZTUKI Towarzystwa Przyjaciół Sztuk Pięknych w Krakowie, Kraków 2003, ss. 937.