Kronika - CPH 57(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Doktorat honoris causa profesora Marka Waldenberga (Henryk Olszewski)… 447 XXXV Niemiecki Zjazd Historyków Prawa w Bonn (Wojciech Dajczak, Andrzej Gulczyński) … 447 Prawo natury w doktrynach polityczno-prawnych Europy. Konferencja naukowa historyków idei w Gnieźnie (Michał Urbańczyk) …451 Bartłomiej Groicki-prawnik polskiego Odrodzenia. Wystawa w 400-setną rocznicę śmierci (Anna Karabowicz) …452 Z działalności Zakładu Historii Państwa i Prawa Wydziału Prawa Uniwersytetu w Białymstoku (Piotr Fiedorczyk) … 454 Obrony prac doktorskich (materiały zebrali: Anna Fermus, Monika Wójcik i Marek Żurek) … 455