Nauki historycznoprawne na Wydziałach Prawa i Administracji. Struktury-kadra-kierunki badań - dydaktyka - Sikorska-Dzięgielewska, Krystyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Poniżej zamieszczamy odpowiedzi na ankiet , które stanowiły podstaw przedstawionego wyżej opracowania i są jego uzupełnieniem. Mimo ponawianych prób nie otrzymali my niestety wszystkich danych, dlatego obraz środowiska nie jest kompletny. Dziękujemy serdecznie wszystkim, którzy odrywając się od innych zajęć , zareagowali na naszą prośbę i nadesłali materiały. Przedstawiamy odpowiedzi dotyczące następujących zagadnień : struktura i skład osobowy (A), główne kierunki bada naukowych (zrealizowane i realizowane) oraz ważniejsze publikacje książkowe ostatniej dekady (B), dydaktyka przedmiotów podstawowych i fakultatywnych (C). Zagadnie tych dotycz II, III, IV i V cz opracowania. Ponieważ otrzymali my odpowiedzi o różnym stopniu szczegółowo ci, dane dotycz ce niektórych środowisk nie są pełne.