Alois Rikilin, Niccolö Machiavellego, Nauka o rządzeniu. Tłum. H. Olszewski, 2000 - Ochmański, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Alois Riklin, Niccolò Machiavellego nauka o rządzeniu. tłum. H. Olszewski, Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 2000 r.