Au-delà des frontières. Mélanges de droit romain offerts à Witold Wołodkiewicz. Ed. Maria Zabłocka et Jerzy Krzynówek, Jakub Urbanik, Zuzanna Służewska, 2000 - Kuryłowicz, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: AU-DELÀ DES FRONTIÈRES. Mélanges de droit romain offerts à Witold Wołodkiewicz édités par Maria Zabłocka et Jerzy Krzynówek, Jakub Urbanik, Zuzanna Służewska, Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, tom I-II, LIBER, Varsovie 2000