Maria i Jan Zabłoccy, Ustawa XII Tablic. Tekst, tłumaczenie, objaśnienia, 2000 - Kuryłowicz, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Maria i Jan Zabłoccy, Ustawa XII Tablic. Tekst, tłumaczenie, objaśnienia. LIBER, Warszawa 2000