Stanisław Grodziski, W obronie czci niewieściej, wyd. 2, 2000 - Sikorska Dzięgielewska, Krystyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Stanisław Grodziski, W obronie czci niewieściej, Wyd. II rozszerzone, Kraków 2000.