Heiko Haumann, Historia Żydów w Europie Środkowej i Wschodniej, 2000 - Dembska, Róża (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Heiko Haumann, Historia Żydów w Europie Środkowej i Wschodniej, Wydawnictwo Adamantan, Warszawa 2000