Marzena Dyjakowska, Prawo rzymskie w Akademii Zamojskiej w XVIII w., 2000 - Zabłocka, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Marzena Dyjakowska, Prawo rzymskie w Akademii Zamojskiej w XVIII wieku, Lublin 2000