Krzysztof Szwagrzyk, Zbrodnie w majestacie prawa 1944-1955, 2000 - Lityński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Krzysztof Szwagrzyk, Zbrodnie w majestacie prawa 1944-1955. Wydawnictwo ABC Future sp. z o. o. Warszawa 2000