Henryk Dominiczak, Organy bezpieczeństwa PRL w walce z Kościołem katolickim 1944-1990, 2000 - Kaznowska, Elżbieta (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Recenzja: Henryk Dominiczak, Organy bezpieczeństwa PRL w walce z Kościołem katolickim 1944-1990. W świetle dokumentów MSW, Dom Wydawniczy Bellona, Warszawa 2000