Kronika - CPH 53(2), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2001)
Doktorat honoris causa Profesora Józefa Matuszewskiego (Tadeusz Szulc)... 291 Konferencja romanistyczna we Władywostoku (Anna Pikulska-Robaszkiewicz)... 292 Uchwala konferencji romanistycznej we Władywostoku (tłum. Wojciech Dajczak)…294 Międzynarodowa konferencja naukowa dla uczczenia pamięci Profesora Jana Kodrębskiego (Ireneusz Jakubowski) …295 Konferencje mediewistyczne (Roman Sobotka) …296 Pięćdziesiąt pięć lat „Państwa i Prawa” (Henryk Olszewski) …299 Kolokwium habilitacyjne dra Andrzeja Zakrzewskiego (Anna Rosner) …300 Kolokwium habilitacyjne dra Tadeusza Szulca (Tomasz Kubicki) … 301 Obrony prac doktorskich (Irena Dwornicka, Robert Jastrzębski, Ewaryst Kowalczyk)…301