Paweł Wiązek, Prawo karne w śląskich ordynacjach ziemskich, 2000 - Maciejewski, Tadeusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Recenzja: Paweł Wiązek, Prawo karne w śląskich ordynacjach ziemskich. Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Prawo CCL XX VIII, Wrocław 2002, ss. 215.