Bazyli Rudomicz, Efemeros czyli diariusz prywatny pisany w Zamościu w latach 1656-1672. Cz. I: 1656-1664, cz. II: 1665-1672. Przekł. Wladyslaw Froch, wstęp i opracowanie Marian Lech Klementowski - Dyjakowska, Marzena Hanna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Recenzja: Bazyli Rudomicz, Efemeros czyli diariusz prywatny pisany w Zamościu w latach 1656--1672. Cz. I: 1656-1664, cz. II: 1665-1672. Przekł. Wladyslaw Froch, wstęp i opracowanie Marian Lech Klementowski.