Z dziejów koncepcji podziału władzy państwowej. Uwagi z związku z książką Ryszarda Μ. Małajnego, Trzy teorie podzielonej władzy, 2001 - Maciejewski, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Z dziejów koncepcji podziału władzy państwowej. Uwagi z związku z książką Ryszarda Μ. Małajnego, Trzy teorie podzielonej władzy, 2001