Jerzy Horwat, Księstwo opolskie i jego podziały do 1532 r. Książęta. Miasta. Kościół. Urzędy. Własność prywatna, 2002 - Ptak, Marian J. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2003)
Recenzja: Jerzy Horwat, Księstwo opolskie i jego podziały do 1532 r. Książęta. Miasta. Kościół. Urzędy. Własność prywatna, 2002