Katarzyna Bogacka, Pastorały w Polsce XI-XVIII w., 2004 - Gulczyński, Andrzej (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2006)
Recenzja: Katarzyna Bogacka, Pastorały w Polsce XI-XVIII w., Marki 2004, Wydawnictwo Michalineum, ss. 554