Maksymilian Stanulewicz, Sądy i prawo w powstaniu styczniowym, 2005 - Szafrański, Wojciech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2006)
Recenzja: Maksymilian Stanulewicz, Sądy i prawo w powstaniu styczniowym, Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 2005, ss. 260