Grażyna Gzela, Przed wysokim sądem. Procesy prasowe polskich redaktorów czasopism dla chłopów w zaborze pruskim, 2004 Errata: Grażyna Gzella - Zaborski, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2006)
Recenzja: Grażyna Gzela, Przed wysokim sądem. Procesy prasowe polskich redaktorów czasopism dla chłopów w zaborze pruskim, Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2004, ss. 295