Kronika - CPH 58(1), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2006)
Wspomnienie o Bogusławie Leśnodorskim w dwudziestolecie śmierci Profesora (Anna Rosner) ... 331 Jubileusz Profesora Adama Lityńskiego (Andrzej Drogoń) ... 333 Międzynarodowa konferencja: Podział władzy i parlamentaryzm w przeszłości i współcześnie. Prawo – doktryna – praktyka. 500 rocznica uchwalenia konstytucji Nihil novi z 1505 r. (Anna Karabowicz) ... 335 59. sesja Société Fernand de Vischer pour l’histoire des Droits de l’Antiquité (Dagmara Skrzywanek) ... 337 Międzynarodowe kolokwium z okazji 80. rocznicy podpisania traktatów w Locarno (Maria Zmierczak) ... 341 Konferencja naukowa: W pięćsetlecie konstytucji Nihil novi. Z dziejów stanowienia prawa w Polsce (Maria Sobczak) ... 342