Juliusz Bardach jako lituanista. W związku z książką Juliusza Bardacha, Sztudyiz gistoryi Wjalikaga Knjastwa Litouskaga, 2002 - Kosman, Marceli (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
Juliusz Bardach -lituanista. W związku z książką Sztudyiz gistoryi Wjalikaga Knajstwa Litouskaga (Biblijateka czasopisa „Belaruski Gistoryczny Agljad”, Mińsk 2002, s. 459