Walter Berschin, Grecko-łacińskie średniowiecze od Hieronima do Mikołaja z Kuzy, 2003 - Walachowicz, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
Recenzja: Walter Berschin, Grecko-łacińskie średniowiecze od Hieronima do Mikołaja z Kuzy (pierwsze wydanie niemieckie pt.: Griechisch-lateinisches Mittelalter. Von Hieronymus zu Nicolaus von Kues, Bern - München 1980, z wieloma uzupełnieniami autora), przełożył i przygotował Kazimierz Liman, ss. 537, Officina TUM, Gniezno 2003.