Władysław Rostocki, Pochodzenie społeczne, kwalifikacje i przebieg kariery urzędników Komisji Województwa Mazowieckiego w czasach Królestwa Polskiego (1816-1830), 2002 - Krzymkowski, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
Recenzja: Władysław Rostocki, Pochodzenie społeczne, kwalifikacje i przebieg kariery urzędników Komisji Województwa Mazowieckiego w czasach Królestwa Polskiego (1816-1830), Warszawa 2002, ss.62.