Kronika - CPH 56(1), (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2004)
Jan Baszkiewicz - iuris doctor honoris causa Uniwersytetu Wrocławskiego (Karol Jońca) ... 397 Ogólnopolska konferencja naukowa w Sulejowie: „Własność w doktrynach politycznych i prawnych” (Jakub Skomiał) ... 399 Konferencje naukowe z okazji 350-lecia Trybunału Szwedzkiego w Wismarze (Paweł Gut) ... 400 Polsko-niemiecka konferencja „Polnisches und deutsches Sachenrecht im 20. Jahrhundert - romanistische Tradition, gemeinsame Erfahrungen, europäische Perspektive” (Andrzej Gulczyński)... 401 Międzynarodowa konferencja w Lipsku poświęcona prawu saskiemu i magdeburskiemu (Danuta Janicka)... 402 Myśl konstytucyjna w nauczaniu historii. Międzynarodowa konferencja naukowa w Genshagen (Henryk Olszewski)... 403 Konferencja prawników-romanistów: Jaroslawl - Moskwa (Piotr Niczyporuk) ...404 Restytucja Ogólnopolskiej Olimpiady Historyczno-Prawnej im. Michala Sczanieckiego (Piotr Jurek, Józef Koredczuk, Michał Gałędek) ... 407 „MiscellaneaHistorico-Iuridica”(Henryk Olszewski)...409 Kolokwium habilitacyjne dra Dariusza Szpopera (Zbigniew Naworski)... 409 Obrony prac doktorskich (Materiał zebrali: Michal Hładij, Tomasz Adamczyk, Karol Kuźmicz, Grzegorz Hałęza, Monika Koncur) ... 410 Uchwała ogólnopolskiej konferencji środowiska historyczno-prawnego w sprawie miejsca przedmiotów historycznoprawnych na studiach prawniczych (Jacek Matuszewski) ... 411