Podręcznik Profesora Wacława Uruszczaka Historia państwa i prawa polskiego, t. I (966-1795), 2010. Koncepcja i realizacja - Matuszewski, Jacek; Witkowski, Wojciech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Podręcznik Profesora Wacława Uruszczaka Historia państwa i prawa polskiego. Tom I (966-1795), Warszawa 2010. Koncepcja i realizacja