Maciej Jońca, „Parricidium” w prawie rzymskim, 2008 - Loska, Elżbieta (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Maciej Jońca, ,,Parricidium” w prawie rzymskim, Wydawnictwo Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, Lublin 2008, ss. 350.