Michał Wyszkowski, Ustrój polityczny Wielkopolski w latach 1138-1296, 2009 - Budkiewicz, Daniel (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Michał Wyszkowski, Ustrój polityczny Wielkopolski w latach 1138-1296, seria „Wielkopolska: Historia – Społeczeństwo – Kultura” 28, Wydawnictwo Poznańskie, Poznań 2009, ss. 404.