Prawna ochrona zabytków, red. Teresa Gardocka, Jacek Sobczak, 2010 - Jagielska-Burduk, Alicja (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Prawna ochrona zabytków, red. Teresa Gardocka, Jacek Sobczak, Wydział Prawa Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej, Wydawnictwo Adam Marszałek, Warszawa 2010, ss. 404.