Prawo w zierkale źizni. Issledowanija po juridiczeskoj antropologii, pod red. N. Novikovej, 2006 - Przychoda, Jarosław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Recenzja: Prawo w zierkale żizni. Issledowanija po juridiczeskoj antropologii, pod red. N. Novikovej, Moskwa 2006, ss. 400.