Anna Citkowska-Kimla, Państwo, religia, historia. Myśl polityczna Novalisa - Friedricha von Hardenberga, 2006 - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Recenzja: Anna Citkowska-Kimla, Państwo, religia, historia. Myśl polityczna Novalisa - Friedricha von Hardenberga, Dom Wydawniczy Rafael, Kraków 2006, ss. 272