Jean Baptiste Duroselle, Wielka Wojna Francuzów 1914-1918, 2006 - Stanulewicz, Maksymilian (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Recenzja: Jean Baptiste Duroselle, Wielka Wojna Francuzów 1914-1918, tłum. Agata Ciastek, wyd. Bellona, Warszawa 2006, ss. 432.