Marek Kuryłowicz, Prawa antyczne. Wykłady z historii najstarszych praw świata, 2006 - Pikulska-Radomska, Anna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Recenzja: Marek Kuryłowicz, Prawa antyczne. Wykłady z historii najstarszych praw świata, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2006, ss. 222.