Piotr Niczyporuk, Prywatnoprawna ochrona dziecka poczętego w prawie rzymskim, 2009 - Tarwacka, Anna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2010)
Recenzja: Piotr Niczyporuk, Prywatnoprawna ochrona dziecka poczętego w prawie rzymskim, Białystok 2009, Temida 2, 288 ss.