Kronika - CPH 62(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2010)
Sześćdziesiąt lat ogólnopolskich konferencji historycznoprawnych (Andrzej Pasek) ... 483 Doktorat honoris causa Uniwersytetu Jagiellońskiego dla Profesora Henryka Olszewskiego (Dorota Malec) ... 490 Konferencja „Ustrój starożytnego Rzymu a współczesne dylematy władzy" (Adam Świętoń) ... 491 Konkurs „Prawo rzymskie a świat współczesny" (Wojciech Szafrański) ... 492