Tomasz Derda, Arsinoitēs nomos. Administration of the Fayum and Roman Rule, 2006 - Mélèze-Modrzejewski, Józef (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2005)
Recenzja: Tomasz Derda, Arsinoitēs nomos. Administration of the Fayum and Roman Rule. Uniwersytet Warszawski, Wydział Archeologii, Instytut Papirologii – Fundacja im. R. Taubenschlaga, Warszawa 2006, ss. 363 („The Journal of Juristic Papyrology" Supplement 7. Prix 79,00 $).